Blog

Výměna skinů u běžek Fisher Speedmax 3D Twin Skin

V dnešním blogu se s vámi podělím o zkušenosti z výměny originálních žlutých skinů u běžek Fischer Speedmax 3D Twin Skin. Všechny Twin Skin modely jsou standardně dodávány se žlutými skiny ze 100% mohéru, výrobce oficiálně jinou variantu nenabízí. U modelu SPEEDMAX 3D jsou jednotlivé pásky o 3mm širší než ostatních modelů, ale ani to nezaručí výrazně lepší odraz. Pokud nejste s odrazem spokojeni, máte kromě výměny modelu běžek za jiné podstatně levnější variantu, a to výměnu originálních žlutých skinů za černé skiny Racing. Má to však jeden háček – černé skiny se dělají pouze v šířce 14mm, a pro SPEEDMAXy potřebujeme 17mm.

Jak jsem to vyřešil je vidět na obrázcích níže:
– Ostrým dlátem jsem srovnal tu 2 mm širokou hranu uprostřed lyže.
– Skiny jsem nalepil přesně podle vnějších hran.
– Uprostřed vznikla mezera 8mm, kterou jsem vyplnil seříznutým páskem skinu ze 14ti na 8 mm
– Výsledný efekt je skin přes celou šířku lyže.

Jak to pojede v reálu zjistím při nejbližší příležitosti, u modelu Twin Skin Carbon se prostou výměnou původních skinů za  černé (při zachování stejné šířky) zlepšil odraz natolik, že táhlé stoupání, kde jsem musel jít mimo stopu, jsem „práskal“ ve stopě se stoprocentním odrazem.

Bude to asi o něco více drhnout, ale je to vždy něco za něco. Každopádně Twin Skin Carbon s černými skiny jede při dobrém namazání na skluz velice dobře, dojíždím z kopce většinu hobíků a občas jsem rychlejší z kopce než někteří bruslaři.

19.2.2020